Alstra Mera

En ny framtid för solenergi

Med Alstra Mera tar vi ledningen för att minska solcellsbranschen koldioxsidavtryck med marknadens bästa prestanda och högsta miljöstandard med enbart hållbar tillverkning i Europa. Lösningen är anpassad till ett tuffare europeiskt klimat och ger högsta elproduktion även vid molnigt väder.


Alstra Mera tål både hagel, sand, salter och ammoniak utan att släppa in fukt och har även de mest omfattande garantierna.

Specifikationer utöver det vanliga

Effektivare med 30 års – 93,2 % Linjär Effektgaranti
Med en verkningsgrad på upp till 21,8 % garanteras högre energiutbyte – också vid svagt ljus på morgon och kväll eller molnigt väder.


Premium kvalitet med 30 års produktgaranti med maximal hållbarhet
Garanterad elproduktion i årtionden, en ekonomisk överlägsen investering.


Maximal prestanda med solcellspaneler upp till 390 Watt
Patenterad SmartWire-rutnätsstruktur som klarar av tuffa klimat och tål både hagel, sand, salter och ammoniak utan att släppa in fukt.


Hållbarhet med klimatsmart tillverkning
Solcellspanelerna och övriga komponenter produceras med förnybar koldioxidfri energi i Europa.


 • Premium Solcellsanläggning
 • Marknadens högsta miljöstandard
 • Marknadens tryggaste garantier
 • Marknadens högsta elproduktion
 • Hållbar tillverkning i Europa

Du frågar, vi svarar

 • Kan man installera solceller själv?

  I Sverige måste solceller installeras av personer med rätt utbildning och elbehörighet, då de höga spänningar som uppstår när solpanelerna sammankopplas kan innebära fara för någon som inte är utbildad. Alstra arbetar bara med utbildade samarbetspartners som har elbehörighet.

 • Hur lång tid tar det från att man har bestämt sig till dess att solcellerna är igång?

  Vi inom Alstra har en målsättning att dina solceller skall vara monterade inom fyra veckor, men vi kan tyvärr inte styra hur snabbt din nätägare byter din mätare. Vi anmäler för mätarbyte omgående och gör allt vi kan för att även mätarbytet ska gå snabbt.

 • Hur fungerar solceller?

  Energiproduktion är kopplad till vädret, dvs hur soligt det är. Är det molnigt minskar energiproduktionen och är det soligt dag ökar den. Men vanligt dagsljus i molnigt väder räcker för att producera gott om energi. Positivt för vårt klimat är också att solcellerna blir effektivare av kyla än värme. Äntligen en fördel med att bo så långt norrut. I korta drag kan tekniken beskrivas så här: solcellernas halvledarmaterial består av kisel med kontakter på framsidan och baksidan. När solen skiner på framsidan bildas en negativ laddning som skapar den spänning som bildar likström. Med en växelriktare omvandlas den till den växelström vi använder oss av som strömkälla.

Fler frågor

Boka besök

,

För att du ska få den bästa lösningen utifrån dina förutsättningar erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation på plats hos dig. Där studerar vi dina förutsättningar och säkerställer att alla viktiga parametrar är med i beräkningarna.

  Jag är intresserad av:

  Läs mer om Alstras integritetspolicy.

  januari 5, 2022

  Alstra

  Vi satsar hårt på våra montörer

  Genom att tillsammans träffas kan vi fördjupa våra kunskaper inom installation och montage av solcellsanläggningar. Något som är väldigt viktigt…

  Arkiv: Nyheter

  december 16, 2021

  Alstra

  Solcellsbidrag 2022!

  Vill du sänka elräkningen och bli en miljöhjälte på samma gång? Det nuvarande Grön Teknikbidraget gäller tillsvidare

  Arkiv: Nyheter