Privat
Företag
Privat
Företag

Äntligen solceller på eternittak i Arkelstorp

När Håkan Nilsson började ta in offerter för att sätta solceller på sitt garagetak var det svårt att hitta någon som ville utföra arbetet eftersom det är ett eternittak. Det blev en lång process på flera år, men viljan för att få lägre elkostnader och stötta miljön vann tillslut:

Jag hade varit i kontakt med Alstra och lämnat en intresseförfrågan. Just då hanterades inte eternittak men under hösten 2023 ringdes jag upp av Alstra och fick berättat för mig att montörerna var under utbildning och kunde lösa min installation. Jag hade faktiskt gett upp hoppet, men nu kunde jag både få en anläggning och batterilösning på en och samma gång, berättar Håkan Nilsson glatt.

Förtroendeingivande process

När det fastslogs att det kunde installeras en anläggning på eternittaket sattes bollen i rullning. Ett möte bokades med Alstra rådgivare Adrian Franzén som kom ut och inspekterade taket. Det kunde konstateras att taket såg helt och fint ut så mått togs för att beräkna hur stor anläggning det kunde installeras utifrån Håkans behov:

Jag fick offerten från Alstra och det kändes helt rätt. Jag kände inget behov av att leta vidare efter någon annan aktör eftersom jag fick förtroende från start. Lösningen var perfekt för mig, berättar Håkan Nilsson

Installationen genomfördes före tidsplan

När installationen blev inplanerad kom Alstras projektkoordinator tillsammans med Håkan överens om en tidsplan. Den var någon månad fram från att avtalet, men utan att det kändes allt för lång tid. Sedan kom det fler positiva nyheter:

Jag blev kontaktad innan installationen av projektkoordinatorn Frederic som berättade att det gick att installera tidigare än förväntat. Det var väldigt trevligt, jag fick en färdig anläggning innan det egentligen skulle blivit påbörjat! Det är inte så ofta det händer, menar Håkan Nilsson. Själva installationen gick jättesmidigt, trevliga montörer och elektriker som gjorde ett väldigt fint och snyggt jobb. Jag är väldigt nöjd!

Värt all väntan

5 år efter att Håkan började leta efter ett lämpligt företag för att installera solceller och batteri hemma på hans garage med eternittak så är det äntligen på plats. Nu sitter en komplett anläggning med 18 paneler med en beräknad årsproduktion på 6 497 kWH, en Sungrow hybridväxelriktare på 10 kW och fem batterienheter med en lagringskapacitet på 16 kWh i Arkelstorp. Att det var värt all väntan är det ingen tvekan om:

Min fru skrattar åt mig för jag har två iPads där den ena alltid är framme ståendes framför mig så jag ser hur mycket anläggningen producerar. Jag får se om det går över, skrattar Håkan Nilsson.

Kontakta Alstra
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få kunskap, tips och råd. Du kommer även att kunna ta del av riktigt bra kampanjer.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound