Hur fungerar solceller i Sverige?

Att alstra solenergi i Sverige kan för många tänkas vara svårt då det inte är ultimata väderförhållanden året om. Men faktum är att förutsättningarna för solceller i Sverige är väldigt bra. Kalla temperaturer är optimalt för solceller då varmare klimat kan orsaka energiläckage, vilket kan göra att solcellerna inte håller lika länge. Under molniga dagar går energiproduktionen ner, vilket sedan kompenseras för på mer soliga dagar. Under sommarhalvåret skiner solen mer, vilket gör att de flesta hushåll har möjlighet att sälja överbliven el till sitt elnät. Under vinterhalvåret står solen lägre på himlen och skiner inte i samma utsträckning. Det kan innebära att du behöver köpa in el från ditt elnät.

Boka besök

,

För att du ska få den bästa lösningen utifrån dina förutsättningar erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation på plats hos dig. Där studerar vi dina förutsättningar och säkerställer att alla viktiga parametrar är med i beräkningarna.

  Jag är intresserad av:

  Läs mer om Alstras integritetspolicy.

  januari 5, 2022

  Alstra

  Vi satsar hårt på våra montörer

  Genom att tillsammans träffas kan vi fördjupa våra kunskaper inom installation och montage av solcellsanläggningar. Något som är väldigt viktigt…

  Arkiv: Nyheter

  december 16, 2021

  Alstra

  Solcellsbidrag 2022!

  Vill du sänka elräkningen och bli en miljöhjälte på samma gång? Det nuvarande Grön Teknikbidraget gäller tillsvidare

  Arkiv: Nyheter