2021-09-14

Alstra det kompletta solcellsföretaget

Alstra är en trygg helhetsleverantör av kompletta solcellsanläggningar för Villa, Lantbruk, Företag och Bostadsföreningar

Att installera en solcellsanläggning för Företag, Lantbruk eller Bostadsförening  är en lönsam investering, tack vare de stora ytor som finns hos dessa verksamheter. Med en stor solcellsanläggning förkortas återbetalningstiden, avkastningen blir högre och miljöprofilen med hållbart företagande stärker ditt varumärke som genererar flera affärer. För bostadsföreningar är det en direkt värdehöjare och framtidsinvestering.  

 

Spara pengar med solpaneler

 

En investering i en solcellsanläggning minskar elräkningen och tar tillvara på solenergi på ett effektivt vis. Med en komplett installerad solcellsanläggning kan Företag, Lantbruk och Bostadsföreningar spara stora pengar redan från första dagen utan att påverkas av stigande elprisökningar. Förutom att solceller är lönsamt påverkas det ekonomiska resultatet positivt. Men det också en trygg investering som ger hög och riskfri avkastning på pengarna. Solceller innebär ofta en avkastning på upp mot 8 – 15 % beroende på dina förutsättningar. För att uppnå optimalt ekonomisk resultat hjälper givetvis vi på Alstra med att dimensionera solcellsanläggningen utefter verksamhetens behov sett till elkonsumtionen, miljöprofil och tekniska förutsättningar.

 

En stark miljöprofil kan generera nya affärer

 

Idag ställs allt högre krav på hållbart företagande, både från internt och externt håll. Allt fler kunder, medarbetare, leverantörer, banker och övriga intressenter tar för givet att verksamheten bidrar till en mer hållbar framtid. Genom att ha en klimatsmart miljöprofil stärks verksamhetens varumärke och förmedlar en modern och ansvarsmedveten image. Med starkare miljöprofil professionaliseras verksamheten och kundlojaliteten, samtidigt som ni får en klimatsmart image som attraherar nya kunder och investerare. Att investera i solceller i kombination med en genomtänkt miljöpolicy ökar försäljningen samtidigt som verksamheten bidrar till en bättre framtid för alla.

 

Det gröna avdraget för företag

 

Från och med 1 januari 2021 kan du som företag, lantbrukare eller brf ansöka om det gröna skatteavdraget. Verksamheten får en skattereduktion för kostnaden för arbete och material, när ni väljer att installera en solcellsanläggning. Verksamheten får avdraget direkt på fakturan, därefter begär du utbetalning från Skatteverkets e-tjänst “Grön teknik – företag”.

 

Skattereduktion för grön teknik gäller för:

 1. Installation av nätanslutet solcellsystem.Du har rätt till en skattereduktion på 15% av kostnaden för material och arbete.
 2. Installation av system för att lagra egenproducerad el.Du har rätt till en skattereduktion på 50% av kostnaden för arbete och material.
 3. Installation av laddbox till elfordon.Du har rätt till en skattereduktion på 50% av kostnaden för arbete och material.

Det gröna skatteavdraget ges för installationer som påbörjas, utförs och betalas 2021.

Vi på Alstra är en trygg och komplett partner för dig som vill investera i en solcellsanläggning. Varmt välkommen att boka ett besök  https://www.alstraenergi.se/#bokabesok för att få reda på hur vi kan hjälpa dig att tjena pengar samtidig som du tar ett stort miljöansvar.

 

Ett komplett solcellsföretag

 

Alstra är en trygg helhetsleverantör av kompletta solcellsanläggningar för Villa, Lantbruk och Företag. Vi har egna anställda säljexperter, ingenjörer, projektledare och montörer med kontroll över hela processen. Alstra gör det med djupt kunnande om vilken teknik som är mest effektiv och lönsam och kan med säkerhet hålla vad vi lovar om kvalitet, elproduktion och trygga garantier i många år framöver.

Boka besök

,

För att du ska få den bästa lösningen utifrån dina förutsättningar erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation på plats hos dig. Där studerar vi dina förutsättningar och säkerställer att alla viktiga parametrar är med i beräkningarna.

  Jag är intresserad av:

  Läs mer om Alstras integritetspolicy.

  januari 5, 2022

  Alstra

  Vi satsar hårt på våra montörer

  Genom att tillsammans träffas kan vi fördjupa våra kunskaper inom installation och montage av solcellsanläggningar. Något som är väldigt viktigt…

  Arkiv: Nyheter

  december 16, 2021

  Alstra

  Solcellsbidrag 2022!

  Vill du sänka elräkningen och bli en miljöhjälte på samma gång? Det nuvarande Grön Teknikbidraget gäller tillsvidare

  Arkiv: Nyheter