2021-12-16

Solcellsbidrag 2022!

Det nuvarande Grön Teknikavdraget gäller tills vidare

Med början 1 januari 2021 kan du som köper solceller eller laddbox få ett skatteavdrag som kallas Grön Teknik, 15% avdrag på solceller och 50% på laddbox.

 

Detta avdrag gäller tills vidare, och det finns hittills ingen information om förändringar i reglerna för bidragen under 2022. Avdraget gäller som tidigare för arbetskostnad och materialkostnad, totalt får skattereduktionen uppgå till 50 000kr per person och år. Detta avdrag kan man även nyttja om huset är mindre än 5 år gammalt, till skillnad från det vanliga rotavdraget som endast gäller hus äldre än 5 år.

 

En stor fördel med det nuvarande Grön Teknikavdraget är att avdraget görs direkt på fakturan från oss, och du behöver med andra ord inte invänta beslut och utbetalning som med det tidigare bidraget.

 

Intresset för solceller är mycket stort, många vill bidra till en fossilfri framtid samtidigt som det höga elpriset gör att investeringen blir väldigt attraktiv rent ekonomiskt.

 

Ta kontakt med  oss på 010 – 550 05 10 så hjälper vi er vidare till en klimatsmart investering.

Boka besök

,

För att du ska få den bästa lösningen utifrån dina förutsättningar erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation på plats hos dig. Där studerar vi dina förutsättningar och säkerställer att alla viktiga parametrar är med i beräkningarna.

    Jag är intresserad av:

    Läs mer om Alstras integritetspolicy.