Fördelarna med solenergi

Om Alstra

En tillgång utan nackdelar

Eftersom solenergin ständigt förnyas är den en tillgång under överskådlig tid – till skillnad från kol, olja och naturgas. Solenergi avger inte koldioxid eller andra utsläpp som påverkar miljön. Dessutom är den ekonomiskt fördelaktig över tid. Om du producerar mer el än du gör av med kan du inte bara få din el gratis – du kan till och med tjäna på din solenergi.

Vi är specialister på solcellsteknik

På Alstra har vi lång erfarenhet inom solenergibranschen och tillsammans har vi hjälpt mer än 1 000 nöjda kunder med sina solcellsanläggningar.

Med denna erfarenhet som grund har vi byggt upp en gedigen specialistkompetens som gör att vi utifrån dina förutsättningar kan rekommendera de lösningar som ger långsiktigt bäst effekt när du har beslutat dig för att investera i solenergi.

Frihet att välja det bästa

Nyckelorden för att lyckas med detta är en djupgående och ständigt uppdaterad produkt- och teknikkompetens. Dessutom har vi inte bundit oss till vissa leverantörer, vilket ger oss frihet att med ditt bästa för ögonen välja de smartaste lösningarna på marknaden.

Egen personal eller auktoriserade partners som jobbar enligt Alstras installationsstandard är en annan nyckelkomponent i vårt kvalitetstänk. Alla som representerar Alstra är specialister på sina områden. Den perfektionismen är din trygghet.

Alstras ambition är aldrig att vara billigast. Bara bäst. Det resulterar i kunder som är nöjda hela vägen.


Installationsstandard, utöver standard

Vi gör det enkelt att köpa solceller, men det krävs en hel del för att installera solcellsanläggningen. Förutom egna montörer har vi något alldeles extra som vi är stolta över. En dokumenterad helt egen installationsstandard där vi beskriver och följer hela processen från första kundmöte till installerad och klar. 

En sälj – och installationsprocess som följer alla krav och regler fast en nivå till. Med marknadens högsta krav på korrekt installation ser vi till att allt blir som utlovad och lite till. Anlita en specialist, som tänker kvalitet och trygg långsiktighet.

Tillsammans gör vi skillnad

Självklart är vi medlemmar i branschorganisationerna Svensk solenergi och Fossilfritt Sverige, som arbetar för att Sverige ska ta en tätposition i den globala omställningen till en hållbar energiproduktion.

Du frågar, vi svarar

 • Är mitt hus lämpligt för solceller?

  Om du vill installera solceller på ditt tak finns det oftast en lösning, oavsett vilka förutsättningarna är. Optimala förutsättningar för att installera solceller på taket innefattar fri takyta med 10-60 graders lutning som vetter mot syd, sydväst, sydost, väst eller öst. Däremot finns det andra lösningar som att installera solcellerna på t ex en vägg eller ett närliggande garage om inte dessa förutsättningar finns. Alstra hjälper dig att hitta rätt lösning oavsett hur ditt tak ser ut.

 • Hur påverkas solcellerna av snö eller regn?

  När solen reflekteras i snö bildas en synergieffekt som får solcellerna att producera mer. Däremot kan solens strålar ha svårt att tränga igenom en snötäckt solpanel, så lutande solceller gör det enkelt för snön att glida av på egen hand. När det regnar är det ofta mulet, vilket innebär att solcellerna inte producerar någon el. Regn kan däremot rengöra dina solpaneler, så att de är redo att alstra solenergi så fort solen skiner igen.

 • Hur påverkas solcellerna av skugga?

  Solceller påverkas om de ligger i skugga och producerar då mindre el. Däremot har solpanelerna utvecklats mycket de senaste åren och därmed stänger inte hela panelen ner om en liten del hamnar i skugga. Om du har mycket skuggning via träd, skorsten, kupa eller annat kan en optimerare vara en bra lösning, men det är inte nödvändigt på alla tak. Därför räknar vi alltid både med och utan optimerare i vår kalkyl.

Fler frågor

Boka besök

,

För att du ska få den bästa lösningen utifrån dina förutsättningar erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation på plats hos dig. Där studerar vi dina förutsättningar och säkerställer att alla viktiga parametrar är med i beräkningarna.

  Jag är intresserad av:

  Läs mer om Alstras integritetspolicy.