2021-11-03

Vill du bli Alstras nästa solcellsmontör?

Vi söker dig som vill montera framtidens hållbara energilösningar!

Vi söker solcellsmontörer som vill göra framtiden lite ljusare. På Alstra satsar vi på våra montörer vilket innebär att du kommer få riktigt bra villkor, bland annat fast månadslön, generöst friskvårdsbidrag, tjänstepension men framför allt fokus på en säker arbetsmiljö. Vi månar också om att du ska känna dig effektiv på jobbet utan att slita ut dig, därför får du de bästa verktygen och självklart levereras solcellerna upp på taket/ställningen för att spara både kropp och tid.

Du kommer ingå ett team av två eller tre montörer samt en elektriker där teamet är ute hos våra kunder och monterar snygga och hållbara solcellsanläggningar enligt Alstras installationsstandard.

 

Uppdraget

Du kommer att arbeta med att montera solceller, främst på tak men i vissa fall även markanläggningar. Du kommer själv montera byggnadsställningar för att skapa en trygg och säker arbetsplats. På alla projekt du kommer till har våra säljare varit och inspekterat och Alstra tar sedan fram ett gediget underlag så att du helt kan fokusera på att montera. Dock har alla tak sina egenheter så god problemlösningsförmåga är en viktig egenskap hos dig.

Du kommer att ha daglig kontakt med kunder, projektkoordinator och KMA för att i slutändan överträffa våra kunders förväntningar vid varje projekt.

 

Arbetsuppgifterna består av:

 • Montering av solceller på alla sorters tak
 • Montering av byggnadsställning
 • Mindre kabeldragningsarbeten
 • Utveckling av monteringsmetoder

 

Tjänsten är en 100% tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

 

Alstra
Alstra är ett solcellsföretag som hjälper villaägare, lantbrukare, företag och bostadsrättsföreningar att investera i kompletta solcellsanläggningar och laddboxar för elbilar. Vi är ett team med över 30 års samlad erfarenhet från solcellsbranschen där vi tillsammans har sålt, projekterat och installerat över 1 000 solcellsanläggningar i södra Sverige. Nöjda kunder och vårt bidrag till ett fossilfritt Sverige är det som driver bolaget framåt.

 

Vem är du?
Som person har du ett stort driv, med höga förväntningar på dig själv och trivs i en bransch i förändring med de utmaningar det medför. För att lyckas i rollen är du en utpräglad teammänniska som gillar att hitta lösningar på lätta och svåra utmaningar. Du är van vid att arbeta på tak och trivs med att vara utomhus året runt.

Har du grundläggande el-utbildning och har jobbat ett par år som elektriker ser vi det som en stor fördel.

Struktur, noggrannhet och självständighet är viktiga egenskaper för att du ska lyckas i rollen. Viktigast av allt är att du sätter kunden främst och är strukturerad i ditt arbetssätt.

 

Vi ser gärna att du har följande kompetenser/erfarenheter: 

 • Solcellsmontage
 • Snickare/takläggare
 • Heta arbeten/papptaksarbete
 • Bas U och Bas P
 • Körkort BE

 

Krav för tjänsten är:

 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska, kunskaper i tyska är meriterande

 

Vad vi erbjuder
Fast månadslön, friskvårdsbidrag. Du utgår hemifrån med egen bil och ställningsvagn alternativt från en av våra kontor. Önskad placering är i Skåne och Halland men vi är öppna för förslag. Målet är att du ska komma hem i vettig tid på eftermiddagen men i undantagsfall kan det bli en och annan övernattning.

Alstra satsar på din säkerhet och en trygg arbetsplats där arbetsmiljön står i fokus. Jobbet innebär tunga lyft på hög höjd och för att minska både belastning och risk har vi smidiga aluminiumställningar och målet är att alla materialleveranser sker direkt upp på taket/ställningen. Lite dyrare men mycket mer hållbart för dig som solcellsmontör.

För rätt personer finns det fina utvecklingsmöjligheter i Alstra som teamledande montör, arbetsledare eller projektör. Allt beror på din vilja och kompetens.

Alstra strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. I vår personalsammansättning vill vi spegla samhället i övrigt och välkomnar både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund till att bli vår kollega.

 

Ansökan
Välkommen att söka tjänsten som solcellsmontör, intervjuer sker löpande. Bifoga CV och personligt brev till din ansökan och skicka till axel.noren@alstraenergi.se

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa Axel Norén på 010-550 05 13.

Boka besök

,

För att du ska få den bästa lösningen utifrån dina förutsättningar erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation på plats hos dig. Där studerar vi dina förutsättningar och säkerställer att alla viktiga parametrar är med i beräkningarna.

  Jag är intresserad av:

  Läs mer om Alstras integritetspolicy.

  januari 5, 2022

  Alstra

  Vi satsar hårt på våra montörer

  Genom att tillsammans träffas kan vi fördjupa våra kunskaper inom installation och montage av solcellsanläggningar. Något som är väldigt viktigt…

  Arkiv: Nyheter

  december 16, 2021

  Alstra

  Solcellsbidrag 2022!

  Vill du sänka elräkningen och bli en miljöhjälte på samma gång? Det nuvarande Grön Teknikbidraget gäller tillsvidare

  Arkiv: Nyheter