Företag

Företag

Öka lönsamheten med solpaneler!

Solceller är ett lysande sätt för företag att spara pengar och samtidigt stärka profilen som modernt, ansvarstagande och hållbart företag. Industri-, lager-, och butikslokaler har ofta stora takytor med goda förutsättningar att producera stora mängder solenergi.

Eftersom de flesta företag är aktiva när solpanelerna genererar mest el, minskar verksamhetens totala elkostnader drastiskt. Vi på Alstra har lång erfarenhet i branschen och är en trygg partner som hjälper er hela vägen från idé till en aktiverad solcellsanläggning.

Våra lösningar

Alstra erbjuder två av marknadens mest hållbara och konkurrenskraftiga solcellslösningar – Alstra Mera och Alstra Rent – samt en lika klimatsmart laddbox. Läs mer om hur privatpersoner, företag, lantbrukare och bostadsrättsföreningar kan göra ett bättre val här.

Alstra Mera har marknadens bästa prestanda och högsta miljöstandard med enbart hållbar tillverkning i Europa.

Läs mer

Alstra Rent har högt miljöfokus med välkända varumärken av hög kvalitet – till största delen producerade utanför Europa.

Läs mer

Med vår laddbox kan du välja mellan tre laddningslägen: Eco, Eco+ och Snabb, där Eco-lägena maximerar självanvändningen av din egenproducerade förnybara energi.

Läs mer

Så här funkar det:

Alstra - solcellslösning

1. Solpaneler

Solpanelerna alstrar energi.

2. Optimerare

Eventuella optimerare kan beroende på dina förutsättningar göra en solcellsanläggning mindre skuggkänslig samt förenkla övervakningen av elproduktionen.

3. Växelriktare

En växelriktare omvandlar likströmmen som solcellerna producerar till den växelström som används i huset.

4. Säkringsskåp

Elen din anläggning producerar skickas in i ditt elsystem genom att anslutas till säkringsskåpet.

5. Elmätare

Elmätaren mäter både hur mycket el som kommer in i din anläggning och som går ut i det allmänna elnätet.

6. Elnät

Om din solcellsanläggning producerar mer el än du använder för stunden så går överskottet in i det allmänna elnätet.

7. Laddbox

Laddboxen kan ladda bilen med din egen produktion av el under dagen och ställas in på laddning på de tider på natten som ger dig de bästa priserna från din energileverantör.

Så här går det till:

Solenergi är en komplex teknik, men att skaffa solceller genom Alstra är enkelt och problemfritt. Våra fyra enkla steg ger dig full kontroll över processen från första kontakten till att din anläggning är igång.

Besöka

Vi kommer hem till dig på ett kostnadsfritt besök, går igenom alla nyckelfaktorer med läge, takvinkel, skuggning och så vidare.

Föreslå

Utifrån dina förutsättningar ger vi ett förslag på en komplett solcellsanläggning som är optimal utifrån dina förutsättningar.

Installera

Inom fyra veckor från beställning kommer vi eller någon av våra auktoriserade installatörer och installerar din solcellsanläggning.

Alstra

Nu är din anläggning igång – och från och med nu är du en del av lösningen på världens klimatproblem.

Klappa dig på axeln,
det är du värd!

Referenser

Falkenberg

En nöjd kund i Falkenberg med en vacker och effektiv anläggning. Sammanlagt 36st paneler och en produktion på över 12 500kWh per år i många år framöver. Både Alstra och miljön tackar!

/ Vacker anläggning i Falkenberg

En nöjd kund från en ny fin anläggning, denna gång i Mörarp. Sammanlagt 32st helsvarta paneler och en årsproduktion på över 12 000kWh per år. Grattis!

/ Vacker anläggning i Mörarp

Mörarp

En nöjd kund med en snygg anläggning i Asmundtorp med 24st paneler. Denna kommer att alstra närmare 10 000kWh varje år under många år framöver. Både Alstra och miljön tackar!

/ Anläggning i Asmundtorp

Du frågar, vi svarar

 • Vilka regler gäller för att sälja el?

  Förutom att sälja din el till elhandelsföretag kan du även få en skattereduktion för mikroproduktion av el. Enligt Skatteverket kan du få skattereduktion för högst det antal kilowattimmar som du har tagit ut från elnätet, men aldrig mer än 30 000 kilowattimmar på ett kalenderår. Skattereduktionen är 60 öre per kilowattimme, alltså högst 18 000 kronor per kalenderår. Om du säljer varor eller tjänster för högst 30 000 kronor, behöver du inte registrera dig för moms och ska inte ta ut moms på din försäljning. Det gäller all försäljning under ett kalenderår, alltså både el och andra varor och tjänster. Med en solcellsanläggning på ett villatak som i första hand används för elproduktion för egen förbrukning, kommer du troligen inte att sälja så mycket överskottsel att du måste registrera dig för moms. Om du säljer el för mer än 30 000 kronor eller om du också har annan försäljning, måste du registrera dig för moms. Läs mer om Mikroproduktion av förnybar el – privatbostad

 • Kan man installera solceller själv?

  I Sverige måste solceller installeras av personer med rätt utbildning och elbehörighet, då de höga spänningar som uppstår när solpanelerna sammankopplas kan innebära fara för någon som inte är utbildad. Alstra arbetar bara med utbildade samarbetspartners som har elbehörighet.

 • Hur påverkas solcellerna av skugga?

  Solceller påverkas om de ligger i skugga och producerar då mindre el. Däremot har solpanelerna utvecklats mycket de senaste åren och därmed stänger inte hela panelen ner om en liten del hamnar i skugga. Om du har mycket skuggning via träd, skorsten, kupa eller annat kan en optimerare vara en bra lösning, men det är inte nödvändigt på alla tak. Därför räknar vi alltid både med och utan optimerare i vår kalkyl.

Fler frågor

Boka besök

,

För att du ska få den bästa lösningen utifrån dina förutsättningar erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation på plats hos dig. Där studerar vi dina förutsättningar och säkerställer att alla viktiga parametrar är med i beräkningarna.

  Jag är intresserad av:

  Läs mer om Alstras integritetspolicy.

  januari 5, 2022

  Alstra

  Vi satsar hårt på våra montörer

  Genom att tillsammans träffas kan vi fördjupa våra kunskaper inom installation och montage av solcellsanläggningar. Något som är väldigt viktigt…

  Arkiv: Nyheter

  december 16, 2021

  Alstra

  Solcellsbidrag 2022!

  Vill du sänka elräkningen och bli en miljöhjälte på samma gång? Det nuvarande Grön Teknikbidraget gäller tillsvidare

  Arkiv: Nyheter