Villa

Villa

Öka värdet med solceller!

Att installera solceller på villan, radhuset eller fritidshuset är att göra en investering för framtiden. Du ökar värdet på fastigheten samtidigt som du sänker dina driftskostnader och bidrar till en grönare framtid.

Som privatperson kan du dessutom utnyttja skattereduktionen för grön teknik, motsvarande 15 % på solceller och 50 % på batterier och laddboxar. Vi på Alstra har lång erfarenhet i branschen och är en trygg partner som hjälper er hela vägen från idé till en aktiverad solcellsanläggning.

Våra lösningar

Alstra erbjuder två av marknadens mest hållbara och konkurrenskraftiga solcellslösningar – Alstra Mera och Alstra Rent – samt en lika klimatsmart laddbox. Läs mer om hur privatpersoner, företag, lantbrukare och bostadsrättsföreningar kan göra ett bättre val här.

Alstra Mera har marknadens bästa prestanda och högsta miljöstandard med enbart hållbar tillverkning i Europa.

Läs mer

Alstra Rent har högt miljöfokus med välkända varumärken av hög kvalitet – till största delen producerade utanför Europa.

Läs mer

Med vår laddbox kan du välja mellan tre laddningslägen: Eco, Eco+ och Snabb, där Eco-lägena maximerar självanvändningen av din egenproducerade förnybara energi.

Läs mer

Så här funkar det:

Alstra - solcellslösning

1. Solpaneler

Solpanelerna alstrar energi.

2. Optimerare

Eventuella optimerare kan beroende på dina förutsättningar göra en solcellsanläggning mindre skuggkänslig samt förenkla övervakningen av elproduktionen.

3. Växelriktare

En växelriktare omvandlar likströmmen som solcellerna producerar till den växelström som används i huset.

4. Säkringsskåp

Elen din anläggning producerar skickas in i ditt elsystem genom att anslutas till säkringsskåpet.

5. Elmätare

Elmätaren mäter både hur mycket el som kommer in i din anläggning och som går ut i det allmänna elnätet.

6. Elnät

Om din solcellsanläggning producerar mer el än du använder för stunden så går överskottet in i det allmänna elnätet.

7. Laddbox

Laddboxen kan ladda bilen med din egen produktion av el under dagen och ställas in på laddning på de tider på natten som ger dig de bästa priserna från din energileverantör.

Så här går det till:

Solenergi är en komplex teknik, men att skaffa solceller genom Alstra är enkelt och problemfritt. Våra fyra enkla steg ger dig full kontroll över processen från första kontakten till att din anläggning är igång.

Besöka

Vi kommer hem till dig på ett kostnadsfritt besök, går igenom alla nyckelfaktorer med läge, takvinkel, skuggning och så vidare.

Föreslå

Utifrån dina förutsättningar ger vi ett förslag på en komplett solcellsanläggning som är optimal utifrån dina förutsättningar.

Installera

Inom fyra veckor från beställning kommer vi eller någon av våra auktoriserade installatörer och installerar din solcellsanläggning.

Alstra

Nu är din anläggning igång – och från och med nu är du en del av lösningen på världens klimatproblem.

Klappa dig på axeln,
det är du värd!

Referenser

Falkenberg

En nöjd kund i Falkenberg med en vacker och effektiv anläggning. Sammanlagt 36st paneler och en produktion på över 12 500kWh per år i många år framöver. Både Alstra och miljön tackar!

/ Vacker anläggning i Falkenberg

En nöjd kund från en ny fin anläggning, denna gång i Mörarp. Sammanlagt 32st helsvarta paneler och en årsproduktion på över 12 000kWh per år. Grattis!

/ Vacker anläggning i Mörarp

Mörarp

En nöjd kund med en snygg anläggning i Asmundtorp med 24st paneler. Denna kommer att alstra närmare 10 000kWh varje år under många år framöver. Både Alstra och miljön tackar!

/ Anläggning i Asmundtorp

Du frågar, vi svarar

 • Krävs bygglov för att installera solceller?

  Vanligtvis behöver du inte ansöka om bygglov för att installera solceller på taket. För särskilda byggnader - eller om du ska installera solceller på ställning - kan det finnas undantag där bygglov krävs. I sådana fall hjälper vi dig självklart med ansökan till din kommuns byggnadskontor.

 • Hur lång tid tar det från att man har bestämt sig till dess att solcellerna är igång?

  Vi inom Alstra har en målsättning att dina solceller skall vara monterade inom fyra veckor, men vi kan tyvärr inte styra hur snabbt din nätägare byter din mätare. Vi anmäler för mätarbyte omgående och gör allt vi kan för att även mätarbytet ska gå snabbt.

 • Är det rätt tid att satsa på solceller nu?

  Ja, tekniken har utvecklats enormt, priserna är fördelaktiga och det finns förmånliga statliga bidrag att utnyttja. Att vänta med att investera i solcellsteknik skulle därför vara lite som att inte skaffa en ny elbil, tv eller dator – all teknik utvecklas, men vi lever nu. Dessutom har vi som värld inte råd att förhålla oss passiva till klimatförändringarna. Inom solcellstekniken gäller därför mottot: ”vår bästa tid är nu”.

Fler frågor

Boka besök

,

För att du ska få den bästa lösningen utifrån dina förutsättningar erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation på plats hos dig. Där studerar vi dina förutsättningar och säkerställer att alla viktiga parametrar är med i beräkningarna.

  Jag är intresserad av:

  Läs mer om Alstras integritetspolicy.